Sdílení adresáře ve Workgroupě

Windows na pracovních stanicích

Sdílení adresáře ve Workgroupě

Příspěvekod Samuraj » 16.12.2007 11:38

Vkládám tu dotaz, který jsem dostal mailem, a protože s tím nemám zkušenosti, tak třeba někdo poradí.

Malá síť bez domény, stanice Windows XP Pro a Home nastavené ve Workgroup.
Já ještě doplnění ke sdílení.. jak tam je nastavení pro počet uživatelů (v XP Profi 1-10, V XP home 1-5) a pak ještě zaškrtávátko neomezeně. Tak i když se zaškrtne neomezeně, tak se do sdíleného adresáře nedostane víc uživatelů než těch 10. Počet přihlášených uživatelů - relací jde ověřit ve správa počítače - relace;
V síti mám víc než 10 pc a chtěl jsem aby si stahovali aktualizace antiviru ze společného síťového disku, ale díky tomuto omezení to nejde.
Někdo radil dát HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters\Users na hodnotu 0xFFFFFFFF nebo prostě víc než 10,
ale to nepomohlo (založil jsem pro testování přes 10 uživatelů na jednom pc a všechny jako guest připojil k sdílenému disku);
Samuraj
Administrátor
Administrátor

Re: Sdílení adresáře ve Workgroupě

Příspěvekod boso » 17.12.2007 02:06

Ale ved to je jasne
sam hovori ze: počet uživatelů (v XP Profi 1-10, V XP home 1-5)
a ked nastavi neobmedzene tak to dovoli az do 10
ak chces viacej musi kupit server
takze premigrovat na Linux
neviem ci je ine riesenie
boso
nováček
nováček

Příspěvekod Sokrates » 21.12.2007 15:19

Tak tak max 10 users. :D
Sokrates
nováček
nováček

Příspěvekod Kamil Brzak » 09.01.2008 22:15

Samuraj píše:Vkládám tu dotaz, který jsem dostal mailem, a protože s tím nemám zkušenosti, tak třeba někdo poradí.

Malá síť bez domény, stanice Windows XP Pro a Home nastavené ve Workgroup.
Já ještě doplnění ke sdílení.. jak tam je nastavení pro počet uživatelů (v XP Profi 1-10, V XP home 1-5) a pak ještě zaškrtávátko neomezeně. Tak i když se zaškrtne neomezeně, tak se do sdíleného adresáře nedostane víc uživatelů než těch 10. Počet přihlášených uživatelů - relací jde ověřit ve správa počítače - relace;
V síti mám víc než 10 pc a chtěl jsem aby si stahovali aktualizace antiviru ze společného síťového disku, ale díky tomuto omezení to nejde.
Někdo radil dát HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters\Users na hodnotu 0xFFFFFFFF nebo prostě víc než 10,
ale to nepomohlo (založil jsem pro testování přes 10 uživatelů na jednom pc a všechny jako guest připojil k sdílenému disku);

1. Co za antivirus to je?
2. Je problém zjisit, které soubory se aktualizují a pomocí skriptu je distribuovat na jednotlivé stanice? (možná je to krkolomné, ale napadá mne to jako rychlé řešení:) Tj. počítač, který stahuje aktualizace se postupně pokusí připojit ke každému počítači ve WG a zkopírovat na určené místo určené soubory, potom odpojit a jít dál.
Kamil Brzak
nováček
nováček

Příspěvekod Fixlip5 » 15.04.2008 09:53

Domnívám se, že je to celé ptákovina. 10-15 uživ se stejně nepřihlásí současně a jelikož si dnešní av stahují data v objemu pár set kb toto není v praxi vůbec problém. Spíš bych se jako správce takové sítě hrozil že sdílené úložiště nezafunguje a aniž bys věděl, budeš mít PC bez aktualizace. (Tuto věc bych řešil tak od 50-ti uživatelů, tam ovšem budeš mít i jiné nástroje ke sdílení, než XP:-). :idea:
Fixlip5
nováček
nováček

Příspěvekod mareka » 22.02.2010 07:28

Ahoj,
U XP jsou ty omezení jak jsi napsal. Server si kupovat nemusíš :)
Lze to přenastavit patchem, např.: http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1497
mareka
nováček
nováček

Příspěvekod Pavel » 21.04.2010 20:00

Dobry den, vim ze se to tu uz rozebiralo , ale ja mam problem s tim ze na vzdalenem pocitaci mam vytvoreneho uzivatele, na tom samem pocitaci mam nasdileny adresar kam ma ten uzivatel pristu a na druhem pocitaci pripojenem prez VPN keri jsem si pripojil jednotku ve formatu: \192.168.1.66dokument jednotka se pripoji ale nepozaduje to po mne zadna prihlaseni rovnou to zamitne pristu a tim to konci, kde mam co nastavit aby to prihlasovaci okno vyskocilo.

PS: nastavoval jsem to podle tohoto odkazu: http://www.samuraj-cz.com/clanek/spravn ... omment1153
ale zamotal jsem se do toho a nevim jak z toho ven.

Pavel
Pavel
nováček
nováček

Zpět na Klientské OS